W czasie ostatniego treningu uczyliśmy się gotować wiele nowych potraw. Robiliśmy sałatkę jarzynową, piekliśmy ciasto drożdżowe i pieczeń. Uczyliśmy się robić omlety, każdy mógł sam przygotować ciasto i usmażyć sobie swój własny placek. Gotowaliśmy tez kompot z rabarbaru, obieraliśmy i przygotowywaliśmy owoce. Po wspólnym gotowaniu sprzątamy kuchnię i myjemy naczynia. Każdy zmywa po sobie kubki i talerze, niektórzy potrafią włączyć zmywarkę.
Żeby gotować trzeba robić zakupy. Chodzimy prawie codziennie do sklepu i wybieramy potrzebne produkty. Czasami robimy sobie święto i nie gotujemy obiadu tylko idziemy na pizzę. Marcin czyta nam menu i każdy wybrał sobie swoje danie.
Uwielbiamy grać w kręgle i chętnie spędzamy czas na kręgielni. Byliśmy też w kinie w Centrum Handlowym na filmie przygodowym „Kuba Guzik”, tez chcielibyśmy przeżyć takie przygody. Było tam dużo ludzi, ale poradziliśmy sobie i się nie zgubiliśmy. Wyjeżdżaliśmy tez na wycieczkę na „konie”. Poznaliśmy Horacego i Frycka i uczyliśmy się z nimi obchodzić bez strachu, czyścić i karmić. Jak było gorąco poszliśmy na basen. Zjeżdżaliśmy na zjeżdżalniach i siedzieliśmy „w bąbelkach”. Uczymy się pakować na basen potrzebne rzeczy, tak żeby każdy miał ręcznik, klapki i kąpielówki.
Codziennie też sprzątamy nasze mieszkanie, a jak mieliśmy wolny dzień to robiliśmy generalne porządki. Myliśmy okna, lampy, meble i sprzęty kuchenne. Bardzo lubimy sprzątać. Ciągle uczymy się odkładać brudną bieliznę do kosza na pranie i segregować ubrania przed włożeniem do pralki. Niektórzy potrafią już uruchomić pralkę i nasypać proszek do odpowiedniej przegródki. Wieszamy pranie na sznurkach, a po wyschnięciu chętnie je prasujemy. Paweł i Marcin prasują i składają koszulki, Michał, Adrian, Rafał i Adam uczą się prasować pościel, ręczniki i obrusy.
Projekt realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Działanie: 7.6 Wsparcie rozwoju usług społecznych świadczonych w interesie ogólnym, Numer wniosku: RPZP.07.06.00-32-K005/16