Wrzesień jest miesiącem, w którym przyroda powoli zaczyna się przygotowywać na przyjście zimy. Pomimo to w Naszym mieszkaniu panował cały czas pogodny nastrój. Rozpoczęliśmy od porządkowania szafek z ubraniami oraz obuwiem. Powtórzyliśmy przy tym wiedzę w jaki sposób dobierać odzież i dostosowywać ją do panującej za oknem pogody. Podczas treningu kulinarnego doskonaliliśmy umiejętności przygotowywania potraw takich jak rosół czy kotlety schabowe.
Udało Nam się również upiec ciasto z nektarynkami. Wybraliśmy się również do sklepu po artykuły chemii gospodarczej. Niektórzy z Nas mieli pierwszą taką okazję, aby samodzielnie wyliczyć potrzebną ilość gotówki i zapłacić za towary w kasie. W wolnym czasie zaplanowaliśmy wyjścia na kręgle oraz do restauracji. Wcześniej jednak musieliśmy przypomnieć sobie o panujących zasadach dobrego wychowania savoir-vivre panujących m.in. przy stole.
Podczas składania zamówienia ćwiczyliśmy umiejętności podejmowania wyborów, ponieważ okazało się że nie tak łatwo zdecydować i podjąć wspólną decyzję, aby każdy był usatysfakcjonowany. Ostatecznie padło na pizzę, która wszystkim smakowała.
Projekt „DECYZJA + DOŚWIADCZENIE = AUTONOMIA” realizowany w ramach Konkursu „Kierunek AKTYWNOŚĆ” finansowanego ze środków PFRON. Umowa nr ZZO/000166/16/D z dnia 05 maja 2020 r. o zlecenie zadań w ramach art.36 ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych. |
>>>powrót do strony głównej<<<