Trening umiejętności praktycznych i kulinarnych 2025

Podczas treningu kulinarnego uczestnicy przygotowali świeżo wyciskany sok z warzyw i owoców. Zajęcia miały na celu rozwijanie codziennych umiejętności, samodzielności oraz współpracy w grupie.


Działania obejmowały:

  • wybór składników i planowanie kompozycji smakowej
  • mycie, obieranie i krojenie warzyw i owoców
  • obsługę wyciskarki wolnoobrotowej z zachowaniem zasad bezpieczeństwa
  • wspólną degustację i rozmowę o wartościach odżywczych oraz wpływie witamin na organizm.


Praca przebiegała w swobodnej atmosferze, a wspólne przygotowanie soku było okazją do ćwiczenia koncentracji, precyzji i odpowiedzialności – zarówno za zadanie, jak i za siebie nawzajem. <txt>


Polecamy:

KLIKNIJ NA BANER I DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
 


>>>powrót do aktualności 2025<<<