Pracownia Gospodarstwa Domowego
Podczas dzisiejszych zajęć kulinarnych, uczestnicy z różnych pracowni spotkali się, aby udekorować pierniki kolorowym lukrem. Ciasteczka te zostały specjalnie przygotowane przez jedną z mam, co sprawiło, że wszyscy uczestnicy odczuwali dużą radość.
Pracownia Doświadczania Świata
W tym samym czasie, w sąsiedniej pracowni, odbywał się trening umiejętności praktycznych i rozwijania zainteresowań, podczas którego uczestnicy mieli okazję zapoznać się z budową i działaniem laptopa. Podczas części teoretycznej zostali wprowadzeni w zagadnienia dotyczące dysku twardego HDD (Hard Disk Drive) oraz jego roli w laptopie.
W segmencie praktycznym, z pomocą terapeuty, uczestnicy wymienili uszkodzoną część systemu chłodzenia i mieli okazję zobaczyć wewnętrzną strukturę laptopa.
Pracownia Rękodzieła oraz Arteterapii i Fotografii
Z kolei po drugiej stronie budynku miał miejsce trening kulinarny poświęcony przygotowaniu racuchów.
Uczestnicy rozpoczęli zajęcia od selekcji i przygotowania półproduktów, ucząc się ich właściwego wyboru. Następnie przystąpili do wyrabiania ciasta, zwracając uwagę na jego konsystencję i technikę przygotowania. W końcowej fazie racuchy zostały upieczone za pomocą kuchenki elektrycznej, co umożliwiło praktykę w zakresie kontroli temperatury i czasu pieczenia.
Była to doskonała okazja do doskonalenia i utrwalania wcześniej nabytych umiejętności!
Polecamy:
KLIKNIJ NA BANER I DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ