Sprawozdanie listopad 2022

Nasze mieszkanie, to nie tylko pokoje i części wspólne o które dbamy, sprzątamy i sprawiamy ,że wracamy do niego na skrzydłach. Ale to również miejsce, gdzie otwierają nam się serca i oczy. Zakupy – wspólnie wykonana lista potrzebnych produktów, wybieranie sklepu, który jest bliżej czy ten dalej. Kuchenne szaleństwa są naszą domeną, od tary borówkowej poprzez „ oszukane gołąbki” a, że święta za pasem to i co? Oczywiście pierniki a dla kogo? Dla świętego Mikołaja, bo jak przywitać tak oczekiwanego gościa. A grzeczni byliśmy! Pomiędzy zakupami, gotowaniem, sprzątaniem i małym odpoczynkiem w ciągu dnia znaleźliśmy czas na upamiętnienie Dnia Niepodległości, podziwiając zapalone ognie na Ptakach.

Dzięki zaproszeniu Stowarzyszenia IKAR braliśmy udział Mistrzostwach Bowlingowych, pokazaliśmy wspaniałą formę, do której przyczyniły się ćwiczenia, a ćwiczymy prawie codziennie: rozciągamy, wymachujemy kończynami, przeciągamy i zginamy w możliwy tylko sposób. A efekty widać!

Ciało po wysiłkach, musi się zrelaksować więc zrobiliśmy wypad do kina na filmy: Listy do M i Bella i Sebastian. Nowe Pokolenie. Oczywiście seanse nie były jednego dnia. Wybraliśmy się również na XVI edycję Wystawy Interdyscyplinarnej FALA, w tej kwestii nic dodać nic ująć.

Św. Andrzej przygnał nas do Kocimiętki, gdzie wśród kotów, delektowaliśmy się czekoladą na gorąco i nie tylko…, a co nam przybyło spaliliśmy spacerem przez park.

Dobrze jest dużo umieć, i tego się uczymy.