Luty jako najkrótszy miesiąc, w czasie którego niektórzy z uczestników mieszkania nr 2, biorących udział w projekcie ,,Decyzja + Doświadczenie = Autonomia”, realizowanego dla osób dorosłych z niepełnosprawnością intelektualną Koszalińskiego Stowarzyszenia Koło, przy współudziale PFRON w Koszalinie wyjeżdżali na wypoczynek, minął szybko.

Również w tym miesiącu, jak i w poprzednich realizowaliśmy różnorodne działania w obszarze umiejętności gospodarowania finansami, organizacji i przygotowywania zrównoważonych posiłków oraz utrzymywania porządku, czystości i higieny osobistej, wykonując szereg czynności z nimi związanych. Nabywaliśmy także kompetencje spędzania wolnego czasu, stając się odbiorcami kultury podczas wyjść na seanse filmowe do Multikina czy spędzając go dowolnie, w preferowany przez siebie sposób.

Zmagaliśmy się z trudnościami niesionymi przez różne okoliczności i szukaliśmy możliwości radzenia sobie z nimi. Śmiało można uznać, że już potrafimy wiele, dlatego czujemy się bardziej samodzielni i niezależni.