Sprawozdanie luty 2023

Luty to najkrótszy miesiąc w roku, to by wyjaśniało dlaczego czas minął Nam tak szybko! Do Koszalina zawitały pierwsze promyki słońca, dlatego zabraliśmy się za sprzątanie podwórza przed budynkiem. Uprzątnęliśmy połamane gałęzie, zgrabiliśmy liście oraz pozbieraliśmy stare gazety i metalowe  puszki. Nie zapomnieliśmy także, o dokładnym umyciu schodów prowadzących do mieszkania. Podczas treningu kulinarnego przygotowaliśmy Nasze ulubione potrawy, takiej jak naleśniki, kotlety schabowe, a także gulasz po węgiersku.

Największe trudności sprawiało nam podsmażanie warzyw na patelni oraz rozbijanie mięsa tłuczkiem. W czasie wolnym wychodziliśmy na spacery do parku, rozwijaliśmy nasze pasje, a nawet udało się nam wybrać wspólnie do kina. Przy okazji nauczyliśmy się odczytywać z biletów najważniejszych informacje dotyczących sali oraz numeru miejsc.