Sprawozdanie lipiec 2022

Lipiec to najcieplejszy miesiąc w roku.  Pomimo wysokich temperatur, które Nam towarzyszyły, my dawaliśmy z siebie wszystko. Trening czystości rozpoczęliśmy od gruntownych porządków łazienki - wyczyściliśmy armaturę, kafelki, fugi, a także podłogę. Następnie zajęliśmy się kuchnią umyliśmy okna, szafki,  blaty, a nawet wymietliśmy pajęczyny.

Miłym prezentem, a zarazem niespodzianką było otrzymanie żelazka od Fundacji Radia ZET, dzięki niemu możemy doskonalić nasze umiejętności samoobsługi, a także zadbać o wizerunek osobisty, który jest niezmiernie istotny. W tym miesiącu Nasi trenerzy zwrócili Nam szczególną uwagę na rozwijanie umiejętności robienia zakupów, a w tym na ich planowanie, porównywanie towarów z  wcześniej przygotowaną listą, a także na dokonywanie za nie zapłaty.

W wolnym czasie wybraliśmy się na kręgle, odwiedziliśmy miejscową pizzerię , gdzie poznaliśmy nowe smaki, które na pewno zainspirują  Nas do spróbowania swoich sił i upieczenia własnej domowej pizzy. Największą atrakcją był jednak wyjazd nad morze. Spacer wzdłuż plaży był czystą przyjemnością, udało się Nam nawet znaleźć kilka muszelek, które zabraliśmy na pamiątkę.