Sprawozdanie listopad 2023

Za oknem pięknie pachnąca jesień, wiatr, deszcz i zmiana temperatury. Oznacza to, że pora na cieplejsze ubrania. Mimo niesprzyjającej aury nie mamy czasu na nudę. Zostaliśmy zaproszeni na VIII Koncert Charytatywny, który odbył się w Filharmonii. Wieczór ten pełen atrakcji wypełniony muzyką i śpiewem zespołu
„Zakopower” dostarczył nam wielu artystycznych wrażeń. Dziękujemy Fundacji „Zdążyć z Miłością” za zaproszenie nas na wspólnie spędzony wieczór.

Mimo wielu prac domowych, zakupy i przegląd odzieży w szafkach nie brakuje nam czasu pełnego przyjemności.  Wybraliśmy się do kina i spotkanie z znajomymi. Zdążyliśmy jeszcze wyjść na spacer oraz wygospodarować chwile na kolorowy deser z kawą i ciepłą czekoladą.

A czas zbliżających się świąt zachęcił nas do prób sprawdzenia nowych kulinarnych przepisów i codziennego odkrywania kartki z kalendarza adwentowego.  Codziennie spotyka nas niespodzianka i polecenie zadania, na które oczekujemy z dużą niecierpliwością, ale i radością.

Ciekawostka:

"Zakopower – polski zespół wykonujący muzykę folkową z elementami rocka i jazzu, założony przez skrzypka Sebastiana Karpiela-Bułeckę. Producentem oraz kompozytorem nagrań Zakopower jest Mateusz Pospieszalski, a twarzą i liderem zespołu – Sebastian Karpiel-Bułecka. Grupę tworzą również: Wojciech Topa, Bartek Kudasik, Józef Chyc, Piotr Rychlec, Kacper Stolarczyk, Michał Trąbski, Dominik Trębski i Bartosz Nazaruk. Nazwa zespołu nawiązuje do miasta Zakopane." <txt>