Sprawozdanie kwiecień 2023

Nie zdążyliśmy obejrzeć się, a dni miesiąca kwietnia już minęły. W tym miesiącu rozpoczęliśmy kolejny trening doskonaląc swoje umiejętności bycia gospodarzem naszego mieszkania. Weszliśmy do niego z radością i uśmiechem wiedząc, że znów będziemy razem dzieląc się codziennymi domowymi obowiązkami. Znaleźliśmy też czas na spacery w poszukiwaniu zwiastunów wiosny. Zachwyciła nas budząca się do życia przyroda. Zapragnęliśmy, aby ta radość zagościła również w naszym domu. Oczywiście zaprosiliśmy ją do nas, a ona zagościła u nas. Wspólnie przystroiliśmy nasze mieszkanie kolorowymi wiosennymi kwiatami by spędzać w nim miłe chwile.

Kwiecień to również miesiąc, w którym świętujemy Światowy Dzień Książki. Koszalińska Biblioteka Publiczna zapewniła mieszkańcom Koszalina moc atrakcji w tegorocznej imprezie czytelniczej Noc w Bibliotece. My również włączyliśmy się do świętowania. Uczestniczyliśmy w tematycznych warsztatach, które bardzo się nam podobały. Wykonaliśmy kwietne kule z nasion, zwiedziliśmy pomieszczenia biblioteki, które na co dzień nie są dostępne dla czytelników. Było to dla nas bardzo atrakcyjne wydarzenie, a pracowite dni kwietnia sprawiły, że zapragnęliśmy chwili relaksu. Podjęliśmy decyzję o wspólnym wyjściu do kina. Wspólne oglądanie filmu na dużym ekranie sprawiło nam ogromną frajdę. Zadowoleni i uśmiechnięci z wspólnie spędzonego czasu wróciliśmy do naszego mieszkania.