Sprawozdanie maj 2023

W maju uczestnicy treningów musieli zmierzyć się z nową dawką wyzwań! Podczas treningu kulinarnego poznawaliśmy przepisy na tradycyjne polskie potrawy tj. kotlety schabowe, kotlety mielone czy rosół. Uczyliśmy się jak prawidłowo obierać ziemniaki, kroić warzywa czy panierować schab.

Trening czystości polegał na podzieleniu się obowiązkami pomiędzy uczestników. Niektórzy zajęli się sprzątaniem łazienki oraz kuchni, a inni wspólnych sypialni oraz korytarza.

Zdjęliśmy i wypraliśmy firany, odkurzyliśmy podłogi, a także umyliśmy okna. Słoneczna pogoda zachęciła nas do bycia aktywnymi, dlatego wybraliśmy się na spacer do parku, a także spędziliśmy wspólnie czas podczas gier zespołowych na świeżym powietrzu. 07 maja  uczestniczyliśmy w Dniu Strażaka, podczas którego odbywał się piknik charytatywny. Była to świetna okazja do kształtowania pozytywnych postaw oraz zaangażowania się na rzecz potrzebujących z naszego środowiska lokalnego.

Dużym przeżyciem dla wielu z nas było udanie się do nowo otwartego kina Helios. Musieliśmy wspólnie wybrać repertuar, a później zakupić bilety w kasie biletowej. Odliczenie wymaganej gotówki okazało się sporym problem dla większości z nas. Pomimo początkowych trudności i obaw, było to świetne przeżycie!