Do tej pory wspominamy smak przepysznej bezy włoskiej...

Z powodu sytuacji pandemicznej, ten miesiąc zaczęliśmy 20 kwietnia. Po powrocie ochoczo wzięliśmy się do pracy. Czekały na nas nowe wyzwania, ponieważ rozpoczęliśmy drugi etap projektu. W tym miesiącu udało nam się przyswoić kilka nowych przepisów miedzy innymi kuchni włoskiej, śródziemnomorskiej tj. szaszłyki, makaron carbonara. Do tej pory wspominamy smak przepysznej bezy włoskiej. W związku z wiosennymi porządkami, postanowiliśmy zrobić mały „przeciąg”, okazało się, że jest sporo rzeczy których nie potrzebujemy. Będąc w duchu „zero waste” będziemy starać się ograniczyć ilość przedmiotów do minimum.



Wspólnie przeanalizowaliśmy czynności porządkowe jakie należy wykonywać, by mieszkanie było czyste i pachnące. Sprawiedliwie podzieliliśmy się zakresem obowiązków. Jako, że dni stają się coraz cieplejsze my, w ramach treningu spędzenia czasu wolnego organizujemy dłuższe spacery. W tym miesiącu odwiedziliśmy siłownie na świeżym powietrzu, ponieważ jak wiadomo „w zdrowym ciele, zdrowy duch”, korzystaliśmy także z atrakcji Sportowej Doliny, graliśmy w koszykówkę oraz ping ponga. Mamy nadzieje, że ten etap projektu będzie równie owocny w pozytywne emocje, ilość nowych doświadczeń oraz nabytych umiejętności.


alt
Projekt „DECYZJA + DOŚWIADCZENIE = AUTONOMIA” realizowany w ramach Konkursu „Kierunek AKTYWNOŚĆ” finansowanego ze środków PFRON.
Umowa nr ZZO/000166/16/D z dnia 05 maja 2020 r. o zlecenie zadań w ramach art.36 ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych.

>>>powrót do strony głównej<<<